Ikona prednačítania stránky.

Novinky

Fotka zboru Slniečka z výletu
Fotka zboru Slniečka z výletu

2% z dane pre spevokol Slniečka

Firmy aj jednotlivci môžu každoročne 2% zo svojich daní poukázať na dobré účely. Týmto spôsobom môžete podporiť aj naše Slniečka zo spevokolu.


Loďka na jazere
Loďka na jazere

Spoločenstvo BÁRKA - adopcia seminaristov

Niekoľko veriacich našej farnosti vytvorilo spoločenstvo BÁRKA (loďka),ktoré už od roku 2000 pomáha modlitbami a finančne konkrétnym bohoslovcom pri ich štúdiu a príprave na kňazské povolanie.

Naši kňazi

Fotografia: Ľuboš Sabol, farár - dekan

Ľuboš Sabol

farár - dekan

Vo Farnosti Detva pôsobil už aj ako kaplán v rokoch 1988 - 1990. Kňazskú vysviacku prijal 13. júna 1987. Pochádza z východoslovenskej obce Petrovany. V roku 1999 získal licenciát katolíckej teológie na Lublinskej univerzite v Poľsku. Od októbra 2002 je farárom a dekanom v Detve.

Fotografia: Pavol Prieboj, výpomocný duchovný

Pavol Prieboj

výpomocný duchovný

Rodák z dolnooravskej obce Chlebnice. Z rúk biskupa Baláža prijal kňazskú vysviacku 21. júna 2003. Ako kaplán pôsobil vo Vrútkach, následne bol prvým správcom farnosti Michalová. Pred príchodom do Detvy v apríli 2019 bol ešte farárom v Bzenici a v Mošovciach.

Fotografia: Adam Murko, farský vikár (kaplán)

Adam Murko

farský vikár (kaplán)

Novokňaz Adam pochádza z farnosti Sebedražie pri Prievidzi. Kňazskú vysviacku prijal 24. júna 2023. Detva je jeho prvým kňazským pôsobiskom. Počas posledného roka štúdia teológie v Kňazskom seminári sv. Gorazda v Nitre absolvoval diakonskú prax v Novej Bani.

Spoznaj našu farnosť

Kontaktujte nás (ilustračný)
Kontaktujte nás (ilustračný)

Kontakty farnosti

Základné kontaktné údaje farnosti: adresa, telefónne číslo, e-mail, IČO, IBAN. Kontakty na kňazov, ktorí aktuálne pôsobia vo farnosti. Prehľadný sumár ako sa vo farnosti slávia sväté omše vo všedné dni a ako v prikázané sviatky, kedy sa vysluhuje sviatosť zmierenia.
Dozvedieť sa viac
Biblia a miska s hostiami
Biblia a miska s hostiami

Ministériá

Ministériá sa udeľujú osobitným liturgickým obradom. Veriaci získava Božie požehnanie a je zaradený do vyčlenenej skupiny, čiže má osobitné postavenie, aby mohol vykonávať patričný cirkevný úrad.
Dozvedieť sa viac
milodar
milodar

Päť cirkevných prikázaní

Päť cirkevných prikázaní nám chce svojimi minimálnymi požiadavkami pripomínať, že nemožno byť kresťanom bez morálneho úsilia, bez konkrétnej účasti na sviatostnom živote Cirkvi a bez solidárneho spojenia s ňou.
Dozvedieť sa viac
Loďka na brehu jazera, r. 2015
Loďka na brehu jazera, r. 2015

Spoločenstvo Bárka

Členovia spoločenstva Bárka sú ochotní pomáhať modlitbami a finančne konkrétnym bohoslovcom pri ich štúdiu a príprave na kňazské povolanie. Podpora spoločenstva sa rozšírila aj pre pomoc kňazom, ktorí pokračujú v teologickom štúdiu v zahraničí.
Dozvedieť sa viac
Missa chrismatis Banská Bystrica 2014
Missa chrismatis Banská Bystrica 2014

Sväteniny Cirkvi

Sväteniny sú posvätné znaky, ktorými sa, určitým napodobnením sviatostí, naznačujú a na orodovanie Cirkvi dosahujú najmä duchovné účinky. Sväteniny pripravujú ľudí na prijatie hlavného účinku sviatostí a posväcujú rozličné okolnosti života.
Dozvedieť sa viac
Zbierkový fond Podpolianskeho múzea v Detve, E-003593
Zbierkový fond Podpolianskeho múzea v Detve, E-003593

Dejiny farnosti

V roku 1636 začala v údolí detvianskeho potoka vznikať nová usadlsoť. Prvá písomná zmienka o mestečku Detva je z roku 1638. Farnosť v Detve bola oficiálne zriadená v roku 1644.
Dozvedieť sa viac

Dobročinné diela Svätého Otca

Ponuka, ktorá môže byť malá, ale má veľkú symbolickú hodnotu:

Vyjadruje pocit spolupatričnosti k Cirkvi a lásku a dôveru k Svätému Otcovi. Je to hmatateľný znak spoločenstva s ním, ako Petrovým nástupcom, a tiež pozornosti voči potrebám tých najviac znevýhodnených, o ktorých sa pápež vždy stará.

zdroj: https://unsplash.com/ autor: Ashwin Vaswani licencia: free

37

Článkov

8

Svedectiev

0

Odberateľov

80

Oznamov

Svedectvá